Om mig

Ladda Ner CV (pDF)

Vivianne Holmberg är en sopran som arbetar som solist på Kungliga Operan sedan 2011. Säsongen 23/24 syns hon bland annat som Zerlina i Mozarts Don Giovanni.

Tidigare säsonger har Vivianne setts i titelrollem som Maria i den nyskrivna operan Strandad av Karin Rehnqvist, Johanna i Sweeney Todd samt Helena i A Midsummer Night’s Dream, Susanna Figaros bröllop, NanettaFalstaff,  PaminaTrollflöjten, RosinaBarberaren i Sevilla AtalantaXerxes, OscarMaskeradbalen, Donna Anna och ZerlinaDon Giovanni, BelindaDido och Aeneas och Woglinde i Rhenguldet och Götterdämmerung.

Utanför Kungliga Operan har Vivianne bland annat sjungit på Dalhalla i rollen som WoglindeRhenguldet, på Läckö Slottsopera i rollen som NanettaFalstaff och en tid senare Malwina i Vampyren vid samma scen. Hon har också sjungit på Confidencen som Euridice i Glucks Orfeo.

Vivianne Holmbergs konsertrepertoar innefattar verk som Bachs Johannespassion, Händels Messias, Requiem av Mozart, Brahms och Rutter samt Lars-Erik Larssons Förklädd Gud. Under sommaren 2012 framträdde Vivianne vid Drottningholms Slottsester som solist jämte Peter Mattei i en scenisk konsert med musik av Mozart.

Vivianne tog sin examen vid Operahögskolan i Stockholm 2011 och började som solist på Kungliga Operan direkt efter utbildningen. Under skoltiden sågs hon bland annat som Serpetta i Mozarts La finta giardiniera och DespinaCosì fan tutte på Drottningholms Slottsteater.

2010 mottog Vivianne Holmberg Anders Wall-stipendiet och 2015 mottog hon Håkan Mogrens stipendium.